KLARGØRING AF PRINTFILER

Til produktion skal vi bruge en trykklar PDF med skæremærker og farverne defineret i CMYK. Brug gerne PDF/X-4. Alle filer skal være enkelt-sider – dvs. ingen sider som opslag.

Farver:
For optimal printkvalitet skal alle filer leveres i CMYK farverum, da der printes med CMYK farver. Filer leveret i RGB farverum vil kunne afvige fra det forventede resultat. Alle Pantonefarver konverteres til CMYK i RIP’en baseret på printerens farveprofil. Fremsender du dokumenter med Pantone-farver skal disse være i Pantone Coated-skalaen.

For at opnå en god dyb sort farve anvendes følgende CMYK værdi: C50 M25 Y25 K100

Embedded filer:
Billeder, grafik og logoer skal embeddes i filerne. Er de ikke det, kan vi ikke nødvendigvis klargøre filerne til print, og i nogle tilfælde kan vi ikke rette op på evt. fejl i filerne inden printet sættes i gang. Filerne ville i så fald skulle tilbage omkring dig som kunde.

Billeder:
Som udgangspunkt anbefales der en opløsning på 300 ppi på alle billeder. Men da dette kan være svært at overholde til storformat print, afhængig af størrelsen på det endelige format, anbefaler vi, at man så vidt muligt ikke går under 100 ppi.

Opløsning: 
Opløsningen på billeder afhænger af betragtningsafstanden.
Betragtningsafstand >5 meter: Min. 25 dpi.
Betragtningsafstand >3 meter: Min. 60 dpi.
Betragtningsafstand >1 meter: Min. 80 dpi.
Betragtningsafstand <1 meter: Min. 120 dpi.

Fonte:
Alle fonte skal inkluderes i PDF-filen. Dette er standard, hvis du laver PDF-filer fra en professionel software. 
Dvs. Indesign, Illustrator, Photoshop og lign. Det anbefales ikke at bruge Word, Powerpoint og lign.

Beskæring:
Filer skal tillægges minimum 5 mm til på alle 4 sider til beskæring. Dette skal gøres for at undgå hvide kanter, når farveflader og billeder går helt til tryksagens kant.

Skærekontur:
Skærekontur sættes kun på i det tilfælde, at det endelige print skal udstanses. Skærekonturen defineres som en streg/stroke med tykkelsen 0,2 pt i en spot color navngivet ”Cut”. Stregen/stroken skal være centreret. Der laves bleed på 3 mm omkring hele skærekonturen. Er der en clippingmask i jobbet, er det vigtigt at skærekonturen ikke ligger ud over clippingmasken, men kun ligger der hvor der skal skæres. Ellers virker filen ikke.

 Skabeloner:
Har du brug for hjælp til trykfiler, design, skabeloner m.m. så kontakt os – vi sidder klar.

4 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE OS